top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

Bilgi Teknolojilerinde Uluslararası Ödül yine bir Boğaziçili’ye...

Boğaziçi Üniversitesi mezunu ve Syncsort CTO’su Dr. Tendü Yoğurtçu “Women in IT Awards” tarafından ‘Yılın CTO’su’ seçildi. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (89)’nden lisans ve Endüstri Mühendisliği (91)’nden yüksek lisansı bulunan Dr. Yoğurtçu, yazılım ve veri yönetimi sektöründe 25 yıldan fazla uluslararası tecrübeye sahip.


Dr. Yoğurtçu, veri yönetimi konusunda Fortune 100 şirketlerinden 84’ü de dahil olmak üzere 7.000’den fazla kuruma hizmet veren Syncsort’un teknoloji stratejisi ve inovasyonundan sorumlu olup, şirketin tüm ürün araştırma ve geliştirme programlarına liderlik ediyor.


Bilişim ve teknolojide fırsat eşitliğini öne çıkaran ve kadın başarısını ödüllerinden “Women in IT Awards” bağımsız bir jüri tarafından belirleniyor. Dr. Yoğurtçu,  gelişmekte olan teknolojiler alanında inovasyona verdiği önem, büyük veri, bulut ve blockchain odaklı girişimlerinin yanı sıra STEM (Fen,Teknoloji, Mühendislik, Matematik) ve çeşitlilik savunucusu olduğu için ödüle layık görüldü.


Dr. Yoğurtçu bu ödülün yanı sıra “Advancing Women in Technology” tarafından da “2018’in Üstün Performanslı Yöneticisi” seçildi ve yakın zamanda önde gelen CIO'lar, CTO'lar ve teknoloji yöneticilerinden oluşan Forbes Teknoloji Konseyi’nin de üyeleri arasına katıldı.


Bu başarılarının yanı sıra BRM’nin kıtalar ötesi destekçileri arasında yer alan Dr. Yoğurtçu, ABD'de yaşayan Türklerin kurduğu ‘Bridge To Turkey Fund’ aracılığıyla Ağrı Köy Okulları projemize de katkıda bulunuyor. 


Bilişim ve teknoloji alanında ulaştığı ünvan ve fırsat eşitliğine yönelik yürüttüğü çalışmalar için Dr. Yoğurtçu’yu biz de yürekten tebrik ediyor, bu alanda çalışmak için heyecan duyan gençlerimize ilham olmasını diliyoruz.



30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page