top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

Ağrı Köy Okullarına Desteğe Devam!

2012 yılında BRM olarak Boğaziçili dostlarımızın Oğlaklı ve Güvendik köylerinde başlattıkları çalışmaların devamı olarak Çatali Paşa Köy ilkokulu projesiyle Ağrı Köy Okulları Programı’mızı başlattık. Eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak amacıyla ve büyük heyecanla yürüttüğümüz bu programda Çatalipaşa’ya yeni bir ilkokul, oyun bahçesi ile eski tek derslikli okulu yenileyip tefriş ederek öğretmen lojmanı yaptık. Ağrı merkezine oldukça uzak bu köylerde ilkokuldan mezun olan öğrencilerin orta öğrenime devam etmelerini sağlamak amacıyla orta noktadaki Tezeren'de 9 derslikli, kütüphane, laboratuar ve dil sınıfı içeren bir ortaokul ve aynı kampüs içinde bir de spor salonu inşa ettik. Son olarak da aynı kampüs içine yeni bir ana sınıfı ve ilkokul ekleyerek her yaştan öğrencilerimizin sağlıklı ve modern koşullarda öğrenim görmelerini sağladık.

Halen okullarımızdan mezun olan başarılı gençlerimize lise boyunca eğitim bursu ile ulaşım ve üniversite sınavı hazırlık kitapları temin edilmesi konularında katkı sağlayarak programımızı devam ettirmekteyiz.

Peki bugüne kadar neler yaptık?

2016 ve 2017 senelerinde Ağrı Tezeren Boğaziçi ilköğretim okulumuzdan mezun 10 başarılı öğrenciye burs sağladık.

2016 senesinde ilk mezunumuzun üniversiteye girişini kutladık. Rabia Şimşek Erzurum Atatürk Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümüne devam ediyor.

2017-2018 eğitim döneminde 5 öğrencimiz daha mezun oldu ve üniversite sınavlarına girdiler. Bu yıl da Zeynep Tanrıverdi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi bölümünü kazandı.

2018-2019 eğitim yılında ise hedefimiz son sınıfa geçen 5 öğrencimiz için burs programına devam ederken bir yandan da üniversite hazırlık ve tercih belirleme konularında uzman desteği sağlamak.

Bu çok özel serüvende bugüne kadar bize destek vermiş tüm gönüllülerimize tekrar teşekkür ediyor, maddi ve manevi katkılarınızla daha uzun yıllar öğrencilerimizin yanında olacağımıza inanıyoruz.

Başarılı gençlerimizin hikayelerini çok yakında sayfamızda bulabilirsiniz.







58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page