top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

Sosyal Fayda Zirvesi’nin ardından...

Odağımızda sürdürülebilir kalkınma hedefleri olunca, UNDP Türkiye’nin ev sahipliğinde geçen hafta gerçekleştirilen ‘Sosyal Fayda Zirvesi’ni biz de takip ettik. Her yıl düzenlenen ve bu yıl 5.si gerçekleştirilen zirve dinamik kurgusuyla, özel sektör, kamu ve sivil toplumdan üst düzey yöneticileri, sosyal girişimcileri ve çeşitli farkındalık projelerinin yüzleri olmuş sanatçıları bir araya getirdi. Değişim mimarları ve gelecek odaklı düşünce önderlerinden oluşan aktif bir topluluğu #2030ŞİMDİ teması etrafında buluşturan etkinlikte, kalkınmaya yönelik mücadele alanları hem küresel hem de yerel boyutta tartışıldı.


2030 yılında yaşamak istediğimiz dünyayı keşfetmeyi hedefleyen Sosyal Fayda Zirvesi, dünyamızı daha yaşanır kılmak için teknolojinin potansiyelinden nasıl yararlanabileceğimize odaklandı. Tüm gün boyunca süren etkinlikte, kadınların artan gücü, sosyal fayda ve teknoloji, iyiliğin reklamı nasıl olur ve örnekleri, sosyal faydanın fonlanması, sosyal girişimciler için yeni platformlar, mülteci sorunları ve çözüm önerileri, kurumsal gönüllülük, küresel hedefler için sanat, nitelikli eğitim ve sürdürülebilirliğin iletişimi gibi konu başlıkları değerlendirildi.


Müzisyen Harun Tekin, ‘kişisel dertler yeterince motivasyonla birleştiğinde sosyal faydaya dönüşüyor’ diyerek sosyal girişimciliğin mottosunu özetledi. Atölye kurucu ortağı Engin Ayaz ise ülkemizde sosyal etki yaratabilecek çok fazla problem olduğuna dikkat çekerek öğretmen ağı projesinin hem eğitime hem de öğretmenlerin gelişimine katkısından bahsetti. Yeni nesil teknolojilerinin etkisiyle çok hızlı bir dönüşümden geçtiğimizi söyleyen Gelecek Şimdi’nin kurucusu ve gazeteci Ozan Onat da bu değişime liderlik edecek yeni neslin eğitiminin en önemli konularımızdan biri olduğunu belirtti.


Ayrıca, 17 ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin 169 alt başlığına ait Türkçe logoları da ilk kez bu zirvede tanıtıldı.


29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page