top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

Kapitalizmin Yeniden İcadı

Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Ülman 30 Kasım’da Dr. Oğuzhan Aygören’in Bloomberg’te hazırlayıp sunduğu HT Girişimcilik Dünyası programına konuk oldu. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi olan Dr. Aygören ile Ülman, değişen dünyada iş dünyasının yeni kimliğini ve toplumsal duyarlılığı olan kapitalizmi değerlendirdi.


Ülman röportaja, Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği (BRM)’nin klasik bir iş insanları derneğinden öte mezunların kendi yeteneklerini, profesyonel birikimlerini ve bağlantılarını toplum için sosyal etki yaratmayı çoğaltacak bir platform olarak konumlandırdığımızı söyleyerek başladı. Birkaç yıl önceki strateji çalışmalarımız sırasında sosyal girişimcilik kavramıyla tanıştığımızı hatırlatan Ülman, sosyal konuları çözmeye çalışan vizyoner girişimlerle iş dünyasını daha fazla bir araya getirmeyi BRM’nin en önemli amaçlarından birine dönüştüğünü belirtti.


Gelir dağılımındaki eşitsizlikler, iklim değişimlerinden etkilenen yerel girişimler, göçler derken dünyanın dengesinin iyice bozulduğuna dikkat çeken Ülman, iş dünyasının böyle bir ortamda bildiği şekilde iş yaparak çözüm geliştiremeyeceğini ekledi. Üstelik, yeni nesillerin çok kısa bir zamanda hem müşteri hem de çalışan olacağı düşünülürse kendi gelecekleri için isyan etmeye başladıklarını da dikkat çekti.


Ülman, toplumsal refahın çözümlenmesinin sistem üzerinden değil, iş dünyası ile küresel sorunlara çözüm geliştirmeye başlamış sosyal girişimcilerin birlikte hareket etmesiyle olacağını savundu ve BRM olarak tam da bu konuya yönelik tasarladığımız kurumsal sosyal inovasyon programımızdan bahsetti. Kurumların içinde sosyal girişimci ruhlu çalışanların olduğunu belirten Ülman, kurumu iyi tanıyan, süreçleri sosyal etki yaratacak şekilde dönüştürebilecek çalışanların hem sorunlara daha hızlı çözüm geliştirebileceğini hem de kurumların bu potansiyeli avantaja dönüştürebileceklerini de ekledi. 


Sorunları görerek herkesin üstüne düşen görevi en iyi şekilde yaptığı bir modelden bahseden Ülman programı, “Hepimize sorumluluk düşüyor, önce kendimizden başlayarak ‘Ben ne yapıyorum? Nasıl fark yaratıyorum? Nasıl bir sosyal etki yaratıyorum? diye sormamız lazım” diyerek tamamladı.


Programın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.





26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page