top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

ECOSOC’tan BRM’ye Özel Danışmanlık Statüsü!

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından BRM'ye "Özel Danışmanlık Statüsü" (Special Consultative Status) verildi. Bu statü, özel yetkinliğe sahip STK'ların, Birleşmiş Milletlere ve onun organlarına herhangi bir konuda güvenilir uzman bilgisi sağlamasını güvence altına alırken, benzer alanlarda çalışan bölgesel, ulusal ve uluslararası kurumları da bir araya getiriyor.


ECOSOC bu statü sayesinde STK'lardan uzman tavsiyesi desteği bulurken, STK'lar da savundukları fikir ve politikalarla yürüttükleri projeleri dünyaya duyurma imkanı buluyor. Dünya STK'ları arasında en saygın statülerden birine kavuşan derneğimiz, uluslararası anlaşmaları izleme ve uygulama konusunda BM'ye destek verme, BM'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini geliştirmesi ve örgütün önemli etkinliklerine bilgi katkısı sağlama gibi alanlarda önemli roller üstlenebilecek.


STK’ların birbirlerinden haberdar olmaları ve BM ile yakın temas halinde çalışmalarını kolaylaştıran üyelik, BM’nin BRM'nin çalışma alanıyla ilgili yapacağı çalışmalarda danışma ve iş birliği imkanı gibi ayrıcalıklar veriyor.


Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) hakkında:

Ecosoc, yani Birleşmiş Milletler “Ekonomik ve Sosyal Konseyi,” BM’nin ekonomik, sosyal ve ilgili alanlarda çalışan diğer organlarını koordine etmek için kurduğu birliğin ismidir. Uluslararası ekonomik ve sosyal meseleler için bir forum görevi gören, üye ülkelere ve BM’ye sosyal politika önerileri oluşturan ECOSOC, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra 1945 yılında kurulmuş. Bünyesinde bulundurduğu ECOSOC’un STK’larla ilişkilerini yürüten bir departman sayesinde STK’ların ECOSOC’a danışmanlık statüsünde akredite olmalarını sağlar. Detaylı bilgi için https://www.un.org/ecosoc









240 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page