top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

BÜYEM Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nin ardından...

Bu yıl ilki gerçekleşen BÜYEM Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Zirvesi 2019'da, özel sektörün kurumsal sosyal sorumluluk alanında sivil toplum örgütleri ile yürüttükleri başarılı çalışmaları ve sosyal etkiyi kurumlarının ana işleri doğrultusunda yapılandırmaya çalışan henüz çekirdek aşamasındaki uygulamalardan örnekleri dinleme şansı yakaladık.


KSS Zirvesi’nde, dernek başkanımız Murat Ülman, “Proje mi? Sosyal Etki mi?” başlıklı panelin moderatörlüğünü yaptı. Panele, Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu, Abdi İbrahim Otsuka Genel Müdürü Elif Elkin, İstanbul Sabiha Gökçen Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal ve Koç Holding Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ebru

Tuzecan katıldı.


BRM Dernek Başkanımız Murat Ülman, KSS Zirvesi’ni bizler için değerlendirdi:


“Beni bu zirvede en çok etkileyen üç temel boyut oldu. Bunlardan birincisi, geleneksel anlamda KSS projelerinin Özel Sektör - STK - Devlet ekseninde hala çok etkili olmaları ve sosyal faydayı bu ortaklık yoluyla geniş kitlelere yaymak için vazgeçilmez rollerini sürdürmeleri.


İkinci boyut, firmaların sosyal etki çalışmalarını işlerinin kıyısında değil, sürdürülebilirliklerinin odağında görmeye başladıkları. Kurumsal iletişim profesyonellerinden firma tepe yöneticilerine ve kuruculara kadar tüm iş insanlarının departman ve şirket hedeflerine ulaşma mücadelelerinde taşıdıkları zırhlardan soyunup, dünyanın geleceği ile ilgili ciddi endişeler taşıyan birer birey gibi düşündüklerini, konuştuklarını ve değişim için çalışmaya hazır olduklarını duyuyoruz.


Üçüncü gözlemim de, etkileyici bir örneğini BRM'nin moderasyonunu yaptığı panelde de gördüğümüz üzere, firmaların, daha önce rekabet politikalarının bir parçası olarak, kapalı kapılar arkasında tasarladıkları ve yürüttükleri kurumsal iletişim projeleri için diğer firmalarla işbirliğine çok daha açık oldukları,"ben" modundan "biz" moduna geçiş yapma cesaretini

göstermeye başladıkları.


Sonuç olarak, sosyal fayda ve toplumsal değer üretimini işlerimizin odağına koymanın ve mevcut kapitalist sistemin bu yolla dönüşümünün önü, insanlık olarak topyekün tehdit altında olduğumuzun hızla farkına varmamızla birlikte açılıyor.”   



Zirvenin videosu için: https://youtu.be/M7wOTBu03Mo






111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page