top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

BRM Yönetim Kurulu Toplantılarımızda, Boğaziçili İş İnsanlarını ağırlıyoruz...

Derneğimizi daha yakından tanımak ve faaliyetlerimiz hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen Boğaziçilileri yeni dönem Yönetim Kurulu toplantılarımızda ağırlamaya başlıyoruz.


18 Nisan 2019 tarihindeki buluşmamızın konuğu Ata Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Gerz oldu. Biz ‘BRM 4.0’ projelerinden bahsederken, kendisi de sürdürülebilir fonlar ve yatırımlarla ilgili global ve yerel gelişmelerle ilgili güncel bilgileri aktardı. 


Sürdürülebilir kalkınma hedefleri, ister halka açık şirket olsun ister özel fonlar artık herkesin gündeminde. Çevresel, sosyal ve yönetişim boyutunda etki yaratmak giderek daha fazla önem kazanıyor. Yatırımcılar, önümüzdeki dönemde bu üç alana dokunmayan fonlara para yatırmayacaklarını açıkça beyan ediyor. Halka açık şirketlerin de gündeminde sürdürülebilir yatırım, sosyal sorumlu yatırım, etik yatırım ve fayda yatırımı bulunuyor. Amaç, yatırımları değerlendirirken etki yaratmak, çevreye ve topluma katkıda bulunmak.


Ülkemizde de Borsa İstanbul (BIST) 4 Kasım 2014’ten itibaren BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ni yayınlamaya başladı. Endeks, bünyesindeki 50 şirketin fiyat hareketleri için gösterge oluşturuyor. Şirketlerin, küresel ısınma, doğal kaynakların tükenmesi, su kaynaklarının azalması, sağlık, güvenlik, istihdam gibi sürdürülebilirliğe ilişkin meselelere nasıl yaklaştıklarını ortaya koyuyor. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi başladığı tarihten bugüne kadar yıllık ortalama %5,1 artarken, aynı dönemde BIST 100 endeksi yıllık ortalama %4 artmış durumda. Kısacası, sürdürülebilirlik endeksindeki şirketlerin değeri son 4,5 sene içinde her yıl diğer şirketlerden ortalama %1 daha fazla arttı. Bu açıdan bakıldığında, sürdürülebilirliğin şirket değerine katkısı olduğunu ve yatırımcıların sürdürülebilirliğe önem veren şirketleri tercih ettiğini söylemek mümkün. Finansman dünyasında gözlenen bu değişim, BRM'nin savunduğu ve desteklediği kapsayıcı işletmeler dönüşümünün önemine bir kez daha işaret ediyor. 



86 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page