top of page
  • Yazarın fotoğrafıBRMWeb Admin

Büyülü Bir Gezi...

Geçtiğimiz haftasonu BRM olarak, Trabzon, Sümela Manastırı ile başlayarak, Zigana Geçidi üzerinden Çoruh Vadisi, Baksı Müzesi, Bayburt Kalesi, Aydınlı Yeraltı Şehri, Narman Peri Bacaları, Tortum Şelalesi ve Gürcü Manastırları ile devam eden ve Erzurum'a kadar uzanan bir yolculuğa çıktık.



29 Ekim'de, Atamızın Cumhuriyet fikrini yakınındakilerle paylaştığı, ilk millet meclisi toplantısı olarak Erzurum Kongresi'nin yapıldığı binada, milletin ilk vekillerinin oturduğu sıralarda olmak bizim için çok heyecan verici ve anlamlıydı.



Erzurum'da Ağrı Tezeren okulumuzun mezunlarından ve halen Atatürk Üniversitesi Türkçe öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Rabia ile buluşup sohbet etmek büyük keyifti...




Gezimizin bir diğer durağı Bayburt'ta Baksı Müzesi'ydi. (www.baksi.org)

Sevgili Hüsamettin Koçan'ın memleket, insan ve sanat sevgisiyle yarattığı müthiş etkileyici bir sosyal girişim örneği. Duygularımızı bu mucizeye şahitlik etmemize ön ayak olan sevgili üyemiz Özge Kanat'tan daha güzel ifade etmek mümkün değil:


"Bayburt’ta HİÇ’liğin tam ortasında yaratılmış bir mucizeye tanıklık ettik bu bayramda. Baksı Müzesi, doğduğu topraklara sanatı, sevgiyi ve bilgiyi götüren çok değerli Hüsamettin Koçan’ın yarattığı ve büyüttüğü bir müze. Bayburtlu işçilerin emekleriyle inşa edilmiş, Bayburtlu kadınların el emeklerini büyüten, Bayburtlu çocukların dünyalarını değiştiren bir vaha. Bir haftasonu gidebilirsiniz. Trabzon’dan karayolu ile ulaşabiliyorsunuz. Müzede konaklamak mümkün ve size öyle lezzetli yemekler hazırlıyorlar ki parmaklarınızı da yersiniz. Hüsamettin Koçan hocamızla geçirdiği trafik kazası sebebiyle hastanede olduğu için tanışamadık. İyi olduğu haberlerine çok sevindik. İnşallah tanışmak bir sonraki ziyaretimizde mümkün olur. Baksı’yı mutlaka seyahat planlarınıza almalısınız."


(Fotoğraflar: BRM Ekibi)

















36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page